Skip to main content

Over Jim

In 1983 ben ik in Utrecht afgestudeerd als kunsthistoricus. Na mijn studie ben ik mij gaan toeleggen op het taxeren van schilderijen en kunstvoorwerpen, met als specialisme Oude-Nederlandse schilderijen van 1600-1900.  Door mijn jarenlange ervaring in het nationale en internationale veilingwezen en mijn werk voor een leidend taxatiebureau ben ik ook gekwalificeerd als algemeen taxateur van kunst, antiek en inboedelgoederen. Als aanvulling op mijn studie heb ik in 1989 het diploma ‘Vakbekwaamheid Veilinghouderbedrijf’ (met onderdeel taxaties) behaald. In 2005 heb ik mij gevestigd als zelfstandig, onafhankelijk Fine Art Consultant en verzorg ik taxaties van kunst, antiek en inboedelgoederen voor verzekering, successie e.d.. Voorts adviseer ik particulieren bij aan- en verkoop van kunstvoorwerpen en bemiddel ik hierbij. Als Register-Taxateur VRT sta ik ingeschreven in het Verenigd Register van Taxateurs (VRT).

Sinds 2013 werk ik mee aan het bekende televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch’; daar beoordeel ik de oude schilderijen tot 1800.

Naast mijn werk als taxateur doe ik al dan niet in opdracht ook kunsthistorisch onderzoek en publiceer ik regelmatig. Ook geef ik als gastdocent colleges aan de Universiteiten van Utrecht en Amsterdam.

Op 15 juni 2019 heeft het ZM de Koning behaagd mij voor mijn verdiensten in de kunst- en cultuursector te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jim van der Meer-Mohr